Een vestiging van Albert Heijn aan de Pieter Calandlaan is maandag overvallen door een man met een mes. De man is na de overval buiten overmeesterd en kreeg daarbij enkele rake klappen.

De man zette volgens getuigen een broodmes op de keel van één van de caissières, de overvaller werd vervolgens door het personeel en ook omstanders bekogeld met artikelen en de winkel uitgejaagd.

Buiten werd de achtervolging ingezet, even verderop is de man overmeesterd en volgens getuigen in elkaar getrapt. De politie heeft de overvaller inmiddels aangehouden, hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. 

Acteur Mimoun Ouled Radi, bekend van onder andere Shouf Shouf Habibi!, zat met een vriend op een terras en zag het gebeuren. "Hij werd achtervolgd door drie mannen, één gooide iets van een rek op hem, een ander gooide een soort frisbee tegen zijn hoofd. Toen viel hij op de grond en werd hij getrapt. Eerst dachten we: 'Wat erg', ik wilde hem nog gaan helpen maar hij bleek dus een overvaller te zijn."

Buit

Daarmee hield het nog niet op. "Eén van de mannen kwam nog terug om hem een rotschop na geven. Hij was blijkbaar woest geworden nadat hij hoorde wat de caissière was overkomen, zij moest verschikkelijk huilen."

"De overvaller lag bewusteloos op straat, zijn gezicht lag open en hij zat helemaal onder het bloed. Er lag nog geld naast hem, dat ik heb teruggebracht naar de Albert Heijn: 25 euro."