In Roest in Amsterdam wordt volgende week een benefietavond gehouden voor de Amerikaanse rapper 50 Cent.

De rapper moest onlangs, onder meer als gevolg van een slepende rechtszaak, faillissement aanvragen. Waardoor het gedaan lijkt met de extravagante levensstijl van 50 Cent. 

"Het idee voor de benefiet komt van m'n huisgenoot Jeroen", vertelt mede-organisator David van Unen. En wat begon als een grap, werd al vrij snel werkelijkheid. 

Want volgende week vrijdag verandert Roest in een heuse club. Met, uiteraard, veel muziek van 50 Cent en G-Unit-karaoke. Ook staat er een donatiepot. "Ja, het is natuurlijk ook daadwerkelijk een benefiet. Hoewel het misschien meer een hommage wordt", vertelt Van Unen.

Goed doel

"Maar de opbrengst van de avond houden we niet zelf. Mochten we het geld niet bij 50 Cent zelf krijgen gaat het naar een goed doel."

Van Unen en z'n collega-organisatoren mikken op een eindbedrag van een paar honderd euro. "Ik heb echt geen flauw idee hoeveel we op gaan halen, maar iets in die orde van grote zou leuk zijn."

En mocht het een geslaagde avond worden komt er wellicht een vervolg. Er zijn immers wel meer sterren die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. "Wij dachten zelf al gelijk aan Ferry Doedens", aldus Van Unen.