Agenten hebben donderdagmorgen een 26-jarige man aangehouden omdat hij veroordeeld is voor een homogerelateerde mishandeling in een hotel in het centrum, hij moest nog een schadevergoeding betalen.

De man was lange tijd onvindbaar voor de politie.

Twee mannen hadden elkaar eind juli 2014 via een datingapp leren kennen en spraken bij het slachtoffer thuis af in de binnenstad van Amsterdam. Toen er onenigheid in de woning ontstond kreeg het slachtoffer rake klappen. Hij liep letsel op in zijn gezicht. 

Na de mishandeling sloeg de verdachte op de vlucht. Rechercheurs wisten hem vier dagen later aan te houden in een hotel aan de Valkenburgstraat. De 26-jarige man werd veroordeeld en moest een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen, maar zat vermoedelijk in het buitenland.

Bij het speciale netwerk Roze In Blauw van de Amsterdamse kwam deze week informatie binnen dat de veroordeelde zich mogelijk weer ophield in de stad. Onderzoek van agenten leidde naar een hotel in het centrum van Amsterdam. Daar werd de man donderdagochtend rond 8.30 uur aangehouden.