Bewoners van de Marnixstraat maken zich grote zorgen over een zeer slecht zichtbaar stoeprandje. Door de betonrand kwam vorig jaar een scooterrijder om het leven.

Een 42-jarige man kwam ten val door de stoeprand en werd overreden door een bus. Ondanks dat de gemeente een witte streep over de stoeprand heeft geschilderd vallen er nog dagelijks fietsers. 

Michiel Eijsbouts woont op de Marnixstraat en heeft een aantal valpartijen gefilmd en is het wachten op nog een zwaar ongeluk: "Het is hier heel druk met allemaal bussen en streekbussen, die razen hier voorbij. wat er eens in de zoveel tijd gebeurt is dat mensen dat vallen en niet snel genoeg op kunnen krabbelen."

"We zijn het zat. Elke keer als je in je raam een kopje koffie zit te drinken ben je bang dat het mis gaat, en dat wordt ook vaak bewaarheid", aldus Eijsbouts. "De nieuwe witte streep helpt niet, het lijkt alsof het de dezelfde hoogte is. De maatregelen zijn niet goed, het is eigenlijk alleen maar erger geworden."

Stadsdeel Centrum laat weten dat er gekeken wordt naar structurele oplossingen om de straat veiliger te maken. Zo wordt het fietspad mogelijk opgehoogd, of wordt de de betonnen rand schuin afgezaagd.