De brandweer van Amsterdam heeft zaterdag en zondag honderden schademeldingen gekregen vanwege de zware zomerstorm die over de stad trok. 

De brandweer is ruim driehonderd keer uitgerukt voor naar aanleiding van de honderden meldingen die de afgelopen 24 uur binnengekomen zijn. Dat aantal zou in verhouding staan met het aantal bomen dat is omgewaaid. 

Alleen al in het Vondelpark zijn zaterdag dertig bomen verloren gegaan. Het park is zondag voor het grootste deel weer geopend, alleen delen aan de westkant aan het park zijn nog afgesloten in verband met opruimwerkzaamheden. Het Amstelpark is inmiddels ook weer begaanbaar en open voor publiek. 

Het Amsterdamse Bos is tot nader order gesloten. Boswachters onderzoeken de staat van de bomen en halen afgerukte takken en omgewaaide bomen weg. 

Werkzaamheden

Een woning aan de Frederikstraat werd zaterdag tijdelijk ontruimd nadat een boom tegen de gevel aanviel. Na enkele werkzaamheden konden ook die bewoners zondag weer terugkeren. 

De brandweer verwacht dat zondag nog een groot deel van de dag nodig is om alle omgewaaide bomen en takken in de stad op te ruimen.