De voor voetgangers 'onveilige en levensgevaarlijke' Rijnstraat in Zuid is opnieuw door het stadsdeel onder handen genomen. Vandaag werden er maatregelen genomen om de veiligheid van voetgangers te waarborgen.

De Rijnstraat is onlangs weer in beide richtingen voor verkeer open gegaan, waardoor automobilisten vanuit de stad weer direct naar de A2 en andersom vanaf de snelweg de stad in kunnen rijden. Verkeer dat van de A2 afkomt wordt afgeremd door een drempel, maar vanuit de richting Centrum wordt er flink doorgereden.

Daarbij is het onduidelijk wáár voetganger mogen oversteken: een oud zebrapad is weggewerkt en het stoplicht daar staat uit. Een stuk verderop zijn er dan twee nieuwe zebrapaden, zonder stoplichten. Volgens voetgangers is het zo onduidelijk waar auto's moeten stoppen. 'Ze remmen vlak voor je als je oversteekt. Levensgevaarlijk', liet een buurtbewoner gisteren aan AT5 weten

Het stadsdeel heeft naar aanleiding van de berichtgeving een verkeersdeskundige naar de situatie laten kijken en op advies van deze expert zijn snelheidsbeperkende maatregelen aangebracht. Zo is de straat op onveilige plekken versmald met rood en wit geblokte paaltjes.