Zaterdag slaat het gemoedelijke zomerweer in Amsterdam van de afgelopen weken om naar stormachtig.

Aan het einde van de ochtend trekt de storm langs de zuidwestkust, gedurende de middag verplaatst het krachtigste windveld zich via de westkust naar het noordelijk kustgebied en het IJsselmeergebied.

Het KNMI heeft, in verband met de harde wind, code geel afgegeven voor alle kustprovincies. In de avond neemt de wind van het westen uit weer sterk af, aldus weerbureau. De temperatuur loopt zaterdag niet hoger op dan 18 graden. 

Takken

Ook verschillende weerbureaus waarschuwen voor een zomerstorm. Doordat de bomen vol in blad staan, vangen ze veel wind en kunnen er makkelijk takken afwaaien. Kampeerders wordt aangeraden hun tent goed vast te zetten.

Aan de kust worden windstoten met snelheden van 80 tot 90 kilometer per uur verwacht. Ook vallen er pittige regen- en onweersbuien.

Wie zaterdag de weg op wil, kan dat beter niet doen met een caravan of aanhanger. Daarvoor waarschuwt de VerkeersInformatieDienst vrijdag. Er wordt een stormachtige wind verwacht met flinke uithalen.

Zondag

Zondag krijgt Amsterdam te maken met iets rustiger weer. De wind neemt af (kracht 4) en de zon laat af en toe zien. Wel is er veel bewolking. Aan het einde van de middag en in de avond gaat het opnieuw regenen. Met een temperatuur van 20 graden is het wel iets warmer.

Maandag staat volgens weeronline opnieuw in het teken van wind en stevige buien met daarbij ook kans op onweer. De temperatuur komt in Den Haag niet boven de 19 graden uit. De dagen daarna herstelt het weer zich vermoedelijk.

Bekijk hier de actuele weerssituatie