De man die in de nacht van donderdag op vrijdag grote commotie veroorzaakte door over de daken van huizen in de Amazonestraat en de Tuyll van Serooskerkenweg te lopen, wilde niet inbreken, maar was in paniek op zoek de kat van de buren.

De man paste op een woning van mensen die op vakantie zijn. Ook had hij opdracht gekregen om goed voor de huiskat te zorgen.

Tot zijn grote schrik besloot het beestje midden in de nacht te ontsnappen en het dak van de woning op te klimmen. De man raakte in paniek en voelde zich zo verantwoordelijk dat hij ook het dak op klom om het beestje te zoeken. Met een zaklamp liep hij rond 1.00 uur 's nachts over de daken van de buurt.

Bewoners zagen de man met zijn zaklamp lopen en dachten dat er een inbreker actief was. Met grote inzet speurde de politie naar de 'inbreker', waarbij zelfs een politiehelikopter werd ingezet.

Buurtbewoners werden intussen in grote getale wakker door het het kabaal en alle actie. Uiteindelijk bleek er dus weinig aan de hand te zijn. Het is niet bekend of de man zijn oppaskat van het dak heeft gekregen.