De politie is 'voorzichtig optimistisch' over de aanpak van de golf van liquidaties in de stad. Er zitten nu zo'n 20 rechercheurs op de zaak die bezig zijn met 21 onderzoeken.

Politie en Justitie denken dat het waarschuwen van beoogde doelwitten, invallen in onder meer koffiehuizen en een paar wapenvondsten hebben meegeholpen aan de aanpak van liquidaties, zo schrijft De Telegraaf

De schietpartij eind april waarbij de 26-jarig Baris Önder om het leven kwam, wordt door de politie officieel gezien als de laatste liquidatie. De schietpartij op 13 mei op de De Clercqstraat wordt niet gezien als liquidatie.

"Bij een liquidatie gaan we er van uit dat iemand welbewust en doelgericht van het leven wordt beroofd. In de zaak van de De Clercqstraat gaan we er nog steeds vanuit dat de doodgeschoten man niet het beoogde doelwit was naar wie de nog steeds voortvluchtige schutters op zoek waren", zegt een woordvoerder van de politie tegen De Telegraaf.

Digitale experts

Na vragen van D66 aan burgemeester Van der Laan blijkt dat, naast de twintig rechercheurs, er ook specifieke experts aan de zaak werken. Er moet daarbij worden gedacht aan financiële, forensische en digitale experts. Ook is er medewerking van Teams Grootschalig Onderzoek van eenheden uit het hele land.