Mogelijk moeten veel grote populieren in de stad worden gekapt vanwege het risico op takbreuken. De risico's worden onderzocht door de gemeente.

Er is een verhoogd risico op takbreuken bij Canadese populieren, schrijft De Telegraaf op gezag van een bomenspecialist. Doordat deze soort populier sneller groeit dan zijn soortgenoten zijn ze ook zwakker. Het zou volgens de krant om duizenden bomen gaan. 

Een woordvoerder van wethouder Openbare Ruimte, Abdeluheb Choho, bevestigt tegen De Telegraaf dat er onderzoek wordt gedaan naar de bomen. "We zijn druk bezig met een inventarisatie om er achter te komen waar de meest risicovolle plekken zich bevinden. Want in een bos is het probleem natuurlijk minder urgent dan nabij een speeltuin."

"Hoewel het nog niet is bewezen dat spontane takbreuken bij Canadese populieren vaker voorkomen dan bij andere bomen, nemen we dit uiterst serieus", aldus Choho. Specialisten spreken dit echter tegen en zeggen dat spontane takbreuken wel degelijk vaker optreden bij de populieren.

De bomen zijn vooral te vinden in het Vondelpark en het Wertheimpark, maar ook in de groene nieuwbouwbuurten van de jaren '50 en '60. Wethouder Choho hoopt dit najaar met een rapport te komen over de 'gevaarlijke' bomen.