Dat Amsterdammer Lil' Kleine samen met Ronnie Flex een hit scoort momenteel met Drank & Drugs is al breed uitgemeten. Maar ook over de Nederlandse grens lijkt het nummer het goed te doen.

Ruim tien miljoen keer is de videoclip momenteel bekeken op Youtube. Ook internationale sites als 9gag en Reddit is het nummer ondertussen opgevallen. "Verwarrend en verslavend", zo wordt het nummer op 9gag genoemd.

Maar wat maakt dit nummer nou zo succesvol? Wim van Helden, dj bij Q-Music, legt uit: "In Nederland is het natuurlijk vooral de tekst. Daarover werden zelfs Kamervragen gesteld. Maar naast de tekst denk ik vooral dat het de melodie is. Het is een heel gek nummer. Ook als je de tekst niet luistert denk je: wat is dit? Het valt meteen op."

Peter van Brummelen, muziekjournalist bij Het Parool, vindt het nummer briljant en noemt het "dé zomerhit die Nederland nodig had. Het nummer is grappig, de beat is best wel spannend en het filmpje is heel erg gek".

Zowel Wim van Helden als Peter van Brummelen maken de vergelijking met Gangnam Style. De Zuid-Koreaanse rapper PSY scoorde in 2012 een monsterhit met dat nummer.