De Amsterdam Marathon wordt in oktober alweer voor de 40e keer gelopen. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt het parcours aangepast en zullen de 16.500 deelnemers voortaan onder andere door de Zuidas komen.

Met de wijzigingen zullen de hardlopers aankomende editie niet meer over de lus komen van de Stadionweg, Marathonweg en Amstelveenseweg. Ook verdwijnt de Spaklerweg, Insulindeweg en een gedeelte van de Zeeburgerdijk uit het parcours. 

"De Zuidas is de laatste jaren verder ontwikkeld, zowel op zakelijk als sportief vlak. De beelden van de nieuwe skyline van Amsterdam zullen de hele wereld overgaan", legt organisator Le Champion de keus uit. 

De organisatie hoopt dat het parcoursrecord van 2.05.36, gelopen door Wilson Chebet, met de aanpassing aangescherpt kan worden tot een tijd onder de 2.05.00. 

Er gaan op zondag 18 oktober 45.000 hardlopers, waaronder 16.500 marathonlopers, van start op de diverse onderdelen. De officiële parcoursmeting van de Internationale Atletiekfederatie vindt zondag 19 juli plaats.