Drie Amsterdamse bars hebben een plek bemachtigd in de top 10 mooiste bars van Nederland. Het gaat om Ron Gastrobar Oriental, Nacional en Harbour Club Kitchen.

De bars zijn geselecteerd door een jury van het horecatijdschrift Entree Magazine, het grootste vakblad voor de Nederlandse horeca. De afgelopen maanden heeft een jury de bars in Nederland beoordeeld om vervolgens de tien mooiste bars van Nederlands te selecteren.

Van Harbour Club Kitchen wordt de "prachtige bar" geroemd, evenals de goede wijnkaart. Volgens de jury wanen gasten van Nacional zich in een andere omgeving en cultuur. "Dat wordt mede mogelijk gemaakt door het interieur, gebaseerd op het mooie Parijs." De jury prijst bij Ron Gastrobar Oriental de goede sfeer.

Stemmen

Op welke plek Nhow in de top 10 staat, is nog niet bekend. Mensen kunnen de komende maanden via de website van Entree Magazine hun stem uitbrengen op de mooiste bar van Nederland uit die top 10.

Daarnaast gaan ook zes juryleden op pad om de geselecteerde bars te bezoeken. Tot en met maandag 14 september kan er gestemd worden.

Op 22 september wordt dan in Rotterdam tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam en op entreemagazine.nl de winnende top drie bekend gemaakt.