Tegen de bedreiger van een agent die werkzaam is in de Schilderswijk, is in Amsterdam een celstraf van vier weken geëist. 

Verdachte A. en drie anderen staan vrijdag voor de supersnelrechter voor opruiing en bedreiging van in totaal twee agenten. De aanklager verwijt ze dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de grimmige sfeer die is ontstaan in Den Haag maar ook daarbuiten, na de dood van Henriquez.

"Dit is 'm dan, ik hoop dat hij mij een keer aanhoudt. Ik beloof jullie dat ik hem helemaal overhoop zal steken". Dat schreef A. uit Amsterdam onder een foto op Facebook van wijkagent Marius Blok die werkzaam is in de Haagse Schilderswijk. 

Een foto van Blok gaat rond op internet met daarbij vermeld dat hij een van de agenten is die betrokken was bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez. Dat bleek niet te kloppen. "Op het moment dat Mitch in het Zuiderpark werd aangehouden, was ik gewoon in mijn wijk, de Schilderswijk, aan het werk'', liet Blok weten. 

Schadevergoeding

De agent, die zegt zich niet meer veilig te voelen, wil 750 euro vergoeding voor immateriële schade. A. liet weten dat wel te willen betalen.

A., die werkt in een Turks restaurant, zei tegen de rechter dat hij al na een paar minuten spijt kreeg van zijn daad. Hij vond "het heel erg voor Mitch", maar begreep dat het ernstig was wat hij had geschreven en deed zijn best de tekst weer te verwijderen.

Hij verwijderde uiteindelijk zijn complete Facebookpagina.