Coffeeshop The Bulldog mag, ondanks bezwaren van ondernemers uit de buurt, gewoon open blijven op de locatie aan de Coenhavenweg.

Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.

Er was veel verzet onder ondernemers over de komst van coffeeshop. Het naastgelegen industriemineralenbedrijf stapte naar de rechter gestapt gevreesd werd voor overlast en imagoschade. De rechter vindt echter dat The Bulldog met een beheersplan, cameratoezicht en eigen bewaking genoeg doet om overlast te beperken. 

De coffeeshop is nu een paar weken open. In ruil voor de coffeeshop in het Westelijk Havengebied sluit The Bulldog de vestiging in de Spuistraat. De verhuizing is onderdeel van Pilot Coffeeshops, het proefproject waarmee de gemeente probeert coffeeshops te bewegen uit het centrum van de stad te vertrekken.

Een andere coffeeshop heeft plannen ingediend voor een groot bezoekerscentrum met onder meer een tentoonstellingsruimte en een giftshop. Ook moet er een ruimte komen waar "de beleving van cannabis wordt nagebootst".

De inititatiefnemers van de 'experience' zouden daar ook een kleine plantage in willen, maar dat is wettelijk niet toegestaan, aldus de woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan. Die laat bovendien aan NU.nl weten dat Van der Laan nog een beslissing moet nemen over het bezoekerscentrum.