Flinke bezuinigingen treffen de Stadsbank van Lening en dat betekent dat van de vier huidige vestigingen er nog één overblijft, of dat de bank wordt samengevoegd met een stadsloket.

Amsterdammers die wat krap bij kas zitten kunnen bij de bank een lening met onderpand afsluiten. Volgens PvdA-raadslid Carolien de Heer moet er beter nagedacht worden over de gevolgen van de bezuinigingen. Tevergeefs diende de partij afgelopen week een motie in tegen de bezuinigingen.

"Wij denken dat je eerst veel beter moet nadenken over de gevolgen van zo'n bezuiniging, voordat je die inboekt. Want er is bijvoorbeeld helemaal niet nagedacht over wat het betekent voor de veiligheid, want er komen allemaal kostbare spullen binnen en daar heb je dus goede kluizen voor nodig en beveiligingsmensen. Maar ook de privacy, mensen willen niet zomaar bij een stadsloket naar binnen", vertelt De Heer.

Volgens wethouder Choho hoeft de PvdA zich geen zorgen te maken. In een reactie laat hij weten: "Wij als gemeente, gaan minder geld uitgeven aan onszelf. Het uitgangspunt blijft dat mensen bij de stadsbank terecht kunnen, en dienstverlening op hetzelfde niveau blijft, ongeacht de toekomstige veranderingen."

Lees ook op AT5: 'Juwelenopslag' Stadsbank nu voor alle Amsterdammers