Een woning in de Eerste Kekerstraat in Amsterdam-Zuidoost is zondagmiddag overvallen.

Rond 13.00 drongen meerdere mannen de woning binnen. Zij sloegen twee bewoners met een hamer en gingen er met een onbekende buit vandoor. Het is de tweede gewapende woningoverval in 24 uur tijd in het stadsdeel.

Volgens buurtbewoners zou het gaan om drie mannen met halloweenmaskers en bivakmutsen op. De daders zouden na de overval over de schutting van de achtertuin zijn gevlucht. De bewoners zijn bebloed naar de buren gevlucht en zijn ter plekke behandeld aan hun verwondingen.

De politie is in verband met de overval op zoek naar drie relatief jonge mannen. Twee van hen hebben een donker getinte huidskleur. De derde dader is licht getint. Een van de daders droeg een bivakmuts en een spijkerbroek.

Een ander had een opvallende wit met groene trui aan en reed op een donkerkleurige damesfiets. De derde droeg een zwart joggingpak van het merk Nike. Eén van de mannen had een rode tas bij zich.

De politie roept via Burgernet getuigen op om zich te melden. De politie heeft de daders niet kunnen vinden. Zaterdagavond werd er ook al een woning overvallen in Zuidoost. Dat gebeurde toen aan het Veenendaalplein.