Vijftig uitgeprocedeerde asielzoekers van de groep 'We Are Here' hebben besloten om toch te overnachten in een bed, bad, brood-instelling.

Gisteren meldden zij zich bij de GGD, meldt Het Parool.

De groep asielzoekers heeft zich altijd verzet tegen de bed, bad, brood-regeling, omdat de opvang alleen 's avonds en 's nachts is. De vluchtelingen staan hierdoor overdag op straat, daarom overnachtten ze liever in gekraakte panden, zoals de Vluchttoren. 

Niet alle asielzoekers zijn meegekomen naar de opvang, maar volgens We Are Here-woordvoerder Marjan Sax is er geen sprake van een breuk.

"Dit is een demonstratieve actie om te laten zien dat wat de gemeente aanbiedt, niet werkt. Er is te weinig plek. Sommige mensen zijn gisteren afgewezen om onduidelijke redenen of omdat ze al onderdak hebben."

Er bleek inderdaad te weinig plek, want de 135 plekken van de bed, bad en brood-opvang waren vannacht allemaal bezet. Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen Het Parool dat andere asielzoekers die ook naar de opvang willen, zich kunnen melden bij andere gemeenten.