Deelnemers van de World Naked Bike Ride in Amsterdam zullen zich zaterdag zich goed moeten insmeren. De temperaturen lopen dan mogelijk op naar 32 graden.
 

Het KNMI verwacht dat de maximumtemperatuur vanaf dinsdag zeker vier dagen lang boven de 27 graden uitkomt. Op dat moment gaat ook het Nationaal Hitteplan in.

Daarin staan allerlei maatregelen en tips om iets te doen tegen de gevaren en het ongemak van aanhoudende hoge temperaturen. De naaktfietsers in Amsterdam zijn extra kwetsbaar voor de overvloedige zonneschijn.

Minder olie

De organisatie van de World Naked Bike Ride zegt te strijden voor diverse zaken die de wereld beter maken. Zo zijn ze tegen het vele autoverkeer, willen ze minder afhankelijkheid van olie en laten ze zien dat het lijf een prima motor is. Maar de rit is ook een manier om de kwetsbaarheid van fietsers en voetgangers in het verkeer te laten zien.

De tocht gaat vanaf station Amstel en park Frankendael in Oost naar het standbeeld van Vondel in het Vondelpark. Aanmelden voor de rit is niet nodig.