Ambulancemedewerkers die in de nacht van zaterdag op zondag bezig waren met de verzorging van twee gewonden in de Korte Leidsedwarsstraat, zijn in hun werk ernstig gehinderd door omstanders. 

De broeders kwamen rond 4.00 uur in de nacht aan op de locatie van een vechtpartij, waarbij een Engelsman met een glas in zijn gezicht gestoken was. Toen de ambulancebroeders met hem bezig waren, hoorden ze een doffe klap en viel er een ander slachtoffer op de grond. Hij raakte buiten bewustzijn.

Het ambulancepersoneel riep versterking op van nog twee ambulances en een Mobiel Medisch Team. De ambulancebroeders besloten de tweede man te gaan helpen, wat tot onbegrip leidde bij familie van het eerste slachtoffer. Zij werden kwaad op het ambulancepersoneel en hinderden hen. 

Video: Ambulancepersoneel Amsterdam gehinderd bij werkzaamheden

Verdachte aangehouden

De politie heeft vervolgens een deel van de Korte Leidsedwarsstraat afgezet en de straat schoongeveegd. De vermoedelijke dader van de tweede mishandeling is aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook daar was het nog onrustig.

Het tweede slachtoffer is er ernstig aan toe. Hij wordt in het ziekenhuis nog in slaap gehouden.