Een 27-jarige vrouw is 10 mei op het Amsterdamse Brettenpad vlakbij station Sloterdijk verkracht.

Dat meldt de politie woensdag.

In de avond van moederdag rond 21.10 uur fietste het slachtoffer over het Brettenpad. De weg loopt door een natuurgebied dat zich uitstrekt vanaf het Westerpark tot aan Halfweg. De dader kwam vervolgens naast haar fietsen en trekt haar van haar fiets af. De twee vallen allebei, waarna de dader de vrouw verkracht.

Na de verkrachting pakt de dader zijn fiets en rijdt weg in de richting van Amsterdam. Het slachtoffer fietst in de richting van station Halfweg, waar ze een stel van middelbare leeftijd tegenkomt. Het slachtoffer vertelt hen dat zij zojuist is aangevallen. Het stel fietst daarna samen met het slachtoffer naar het station Halfweg, waarna zij weer hun eigen weg vervolgen in de richting van Amsterdam.

Signalement

De politie heeft een uitgebreid signalement van de dader. Het gaat om een lichtgetinte, verzorgde man van ongeveer 1.80 meter met een normaal postuur. Hij is rond de dertig jaar oud, heeft een langwerpig ovaal gezicht en een donkerbruin baardje. De man droeg donkere kleding en een pet of muts.