Ambulancepersoneel kwam donderdag in uniform naar de rechtbank aan de Parnassusweg om steun te betuigen aan twee collega's die in 2013 werden mishandeld door een man die ze juist wilden helpen. De nu 24-jarige verdachte stond vandaag voor de rechter.

Volgens een collega was één van de broeders tijdelijk buiten westen nadat de verdachte en tevens GHB-gebruiker hen sloeg.

Op 15 juni 2013 kwamen de ambulancebroeders af op een melding van iemand die onwel geworden was. Eenmaal aangekomen troffen ze een man die onder invloed was van GHB en duidelijk niet geholpen wilde worden. Hij zou de broeders beiden hard geslagen hebben, waarbij er eentje volgens een collega zelfs even bewusteloos raakte.

Ook stampte hij de bril van een van de hulpverleners kapot. Ambulancepersoneel kwam daarom in werkkleding naar de rechtbank uit solidariteit met de slachtoffers. Een van de broeders die klappen kreeg deed ook zijn verhaal voor de camera van AT5. "We zijn toch een soort familie, wat ons is overkomen had ons allemaal kunnen overkomen. Daarom is er wel veel support."