In en rondom de stad zijn zeker elf motorbendes actief. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente op raadsvragen van de VVD.

Naast bekende namen als de Hells Angels en Satudarah, zijn er ook een aantal minder bekende, maar zeker niet minder bedenkelijke clubs actief in de stad, schrijft Het Parool woensdagavond.

Volgens de gemeente hebben de elf clubs zo'n 124 leden, maar is het precieze aantal nog onbekend. Volgens de gemeente komt dat omdat leden van club vaak overstappen van de ene bende naar de andere.

Het aantal 'vestigingen' van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) neemt landelijk toe, zo ook in de stad. Naast de Hells Angels, No Surrender en Satudarah zijn ook de clubs Mongols, Chicanos, Trailer Trash, Saudarah, The Expendables, Loudness The Hangouts en de Red Devils actief in de stad.

Uit een overzicht van evenementen in de stad die georganiseerd werden door OMG's, blijkt dat er sinds 2013 geen arrestaties verricht zijn tijdens die feesten of andere bijeenkomsten.

Of er tijdens andere momenten wel arrestaties gedaan zijn is niet bekend. VVD raadslid Dilan Yesilgöz stelde de vragen naar aanleiding van de grote onrust onder motorclubs in Limburg.