Het is nog altijd niet duidelijk wanneer de Michiel de Ruytertunnel achter het Centraal Station van Amsterdam open gaat. De opening van de tunnel is al meerdere keren uitgesteld.

In de gemeenteraadscommissie meldde verkeerswethouder Pieter Litjens een nieuwe tussenstand. "Het wegdek is nu weliswaar gereed maar de opening zal nog eventjes duren", kondigde hij aan. Volgens Litjens gaat de tunnel zo snel mogelijk open, maar moet het zorgvuldig gaan.

Dit komt volgens de wethouder omdat het gaat om een ingewikkelde plek, waar meerdere verkeersstromen zoals het busplatform, het metrostation en de veren samenkomen. Er wordt inmiddels al jaren gebouwd aan de tunnel. In 2012 was de ruwbouw van de eerste tunnel al gereed. Toen werd uitgegaan van een openstelling in 2014.

Die datum is dus bij lange na niet gehaald. Deze maand zal het college van burgemeester en wethouders een besluit nemen. Ook moet de zogenaamde 'omgevingsdienst' zich er nog over buigen.

Als dit een snel gebeurt kan de tunnel zo eind juli open. Mocht dit besluit langer op zich laten wachten, dan zal de tunnel pas na Sail open gaan.