Een man is donderdagavond rond 19:30 uur zwaargewond geraakt nadat hij werd neergestoken in een woning aan de Dovenetelstraat in Amsterdam-Noord. In verband met het incident is een vrouw opgepakt.

Het stel zou eerder op de avond ruzie hebben gehad, volgens buurtbewoners kwam dat vaker voor. Een ruzie zou nu zo geëscaleerd zijn, dat de vrouw de man met een mes in de hartstreek zou hebben gestoken.

Een buurtbewoner hoorde luid geschreeuw uit de woning komen en alarmeerde de politie. Toen die ter plaatse kwam, deed de vrouw zelf haar deur open. In de gang achter de vrouw zagen agenten het zwaargewonde slachtoffer liggen.

Meerdere politie-eenheden, twee ambulances en de brandweer werd opgeroepen. Het slachtoffer is gereanimeerd en zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht

De vrouw, die zou hebben bekend de man te hebben neergestoken, is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. De woning is nu een plaats delict en er wordt door de politie in het huis en in de buurt onderzoek gedaan naar het incident.