De 24-jarige Vino H., die oma Toni zou hebben neergestoken in de Pijp, staat volgende week dinsdag voor het eerst voor de rechter.

De 96-jarige Oma Toni overleed op 11 april, ruim drie weken na de steekpartij, alsnog in het ziekenhuis. Of zij is overleden aan de verwondingen die zij opliep door de steekpartij wil het Openbaar Ministerie (OM) nog niet zeggen. Een woordvoerder laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is. 

Op de tenlastelegging heeft het OM op dit moment staan dat H. met voorbedachten rade Oma Toni neerstak. "Het is op een later moment makkelijker om de tenlastelegging te verlichten, dan te verzwaren", legt een zegsman de keuze uit. Waar Vino H. uiteindelijk voor vervolgd gaat worden door justitie is dus nog onduidelijk.

Geslagen

Uit de tenlastelegging blijkt ook dat Toni steekverwondingen opliep aan haar hoofd, buik en armen. Ook zou H. zijn slachtoffer hebben geslagen. 

Vino H. werd op de avond van de steekpartij nog aangehouden op de Dam. Hij meldde zichzelf bij agenten en vertelde aan hen dat hij oma Toni had neergestoken.