Duikers van de politie zijn woensdag op zoek geweest naar bewijsmateriaal van de dodelijke schietpartij op de De Clercqstraat. Ze hebben in het water aan de Tweede Kostverlorenkade in Amsterdam gezocht

De politie wil niet zeggen of ze iets hebben aangetroffen bij de zoektocht. "We doen hier in het belang van het onderzoek geen uitspraken over", aldus een wooordvoerder.

Een 25-jarige man kwam op 13 mei bij de schietpartij om het leven.

De politie gaat er vanuit dat hij niet het beoogde doelwit was en dat de daders in shishalounge (waterpijpcafé) Tapas Lounge Village aan de De Clercqstraat op zoek waren geweest naar iemand anders.

De vluchtscooter is onlangs teruggevonden in het water van de Kostverlorenvaart.

Bezoeker

De daders vertrokken hals over kop uit de shishalounge toen een bezoeker begon te schieten. De dader met het automatische vuurwapen is mogelijk gevallen. Het wapen ging af en de kogel vloog langs de auto van Kahtaoui. Die stapte daarna uit, liep in de richting van de daders en werd doodgeschoten.

De daders hebben tussen de tien en twintig keer geschoten. Kogels sloegen in vlak bij de bestuurder en conducteur van een passerende tram.

Bekijk video: