Bewoners zien liever dat er woningen komen in de Kinkerbuurt, maar toch komt het geplande longstayhotel in de Jan Pieter Heijestraat er. Wel komen er maar 43, in plaats van 55 kamers. 

Dat vertelde de mogelijke hotel-exploitant dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst over de komst van het hotel.

De bewoners van de Kinkerbuurt, georganiseerd in het actiecomité 'Long Stay No Way', verzetten zich al geruime tijd tegen de komst van het hotel en een nieuwe supermarkt.  De toezegging dat er nu geen 55 maar 43 kamers komen ging voor hen dan ook lang niet ver genoeg: "Wij willen niet praten over wat voor hotel er komt, wij willen praten over woningbouw."

Echt veel lijkt het verzet van de buurt echter niet te helpen. Hoewel het plan nog moet worden goedgekeurd door de stadsdeelraad en uiteindelijk door de gemeenteraad, ziet het dagelijks bestuur in West geen reden om de komst van het hotel tegen te houden.

Niet zwaarwegend

"We hebben de argumenten die zijn ingebracht door de bewoners, met alle respect ervoor, niet zwaarwegend genoeg geacht om dit plan te wijzigen", zegt stadsdeelbestuurder Gerolf Bouwmeester. Het stadsdeel zegt wel de zorgen over mogelijke overlast heel serieus te nemen.

Eind december leverden boze bewoners zevenhonderd bezwaarbrieven in. In hun ogen zijn er namelijk 'tal van procedurele fouten' gemaakt rondom de geplande komst van het hotel. Mocht het stadsdeel akkoord gaan willen de bewoners naar de centrale stad, of zelfs de Raad van State stappen.

Binnenkort praat de bestuurscommissie van West verder over de zaak.