De man die in mei vorig jaar werd neergeschoten op het Bijlmerplein in Zuidoost loopt al een jaar lang rond met een kogel in zijn keel.

Dit bleek dinsdagavond in het Avro-opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De man werd in de nacht van 13 op 14 mei 2014 neergeschoten nadat een man een opmerking maakte richting zijn vriendin. Toen het slachtoffer hier iets van zei, trok een tweede man een wapen en vuurde van dichtbij op de man.

De kogel bleek door zijn tong en onderkaak in zijn keel terecht te zijn gekomen. Omdat het risico voor hem bij operatief ingrijpen te groot is, hebben de artsen het projectiel moeten laten zitten. De neergeschoten oud-café-eigenaar loopt nog altijd rond met het projectiel in zijn lichaam. 

Beelden

In Opsporing Verzocht werden dinsdag beelden getoond van de daders. De schutter was een man met een gezet postuur, kort, donker haar en hij droeg een donkergroene jas. Hij reed op een zogenaamde opoe-fiets. 

De man die bij hem was en de opmerking richting de vrouw maakte had een slank postuur, dreads en hij droeg een baseball jack met witte mouwen.

Bekijk de bewakingsbeelden: