In een parkeergarage van Q-park in Bos en Lommer zijn het afgelopen weekend 24 auto's opengebroken en leeggehaald. 

De autodieven zouden winkelwagentjes van supermarkten gebruiken om de gestolen waar te vervoeren.

De politie bevestigt in De Telegraaf dat het een structureel probleem is, maandelijks worden er tientallen auto's gekraakt in de garage aan de Leeuwendalersweg.

"Het is een probleem dat al veel langer speelt en onze wijkagent heeft al de nodige adviezen gegeven. Er is geen cameratoezicht en sinds geruime tijd staat het toegangshek open", zegt een woordvoerder tegen de krant. 

Toezicht

Alleen vorig jaar al werd er ruim vijfhonderd keer ingebroken in een auto. "Echt veilig is het dus niet in de garage, terwijl je er als vergunninghouder een flinke smak geld voor betaalt", stelt Rasmus Polanen, voorzitter van de VVE Bos en Lommerplein.

"En volgens de politie kan ik m'n auto vervolgens beter op straat zetten. Statistisch gezien is het daar veiliger dan in deze garage namelijk", vult Polanen aan. 

In de parkeergarage zou hooguit één medewerker zijn die "alleen maar komt kijken als er problemen met de betalingsautomaat zijn", zo stelt een buurtbewoner. 

Toeristen

Het naastgelegen hotel zegt dat vooral ook toeristen de dupe zijn. "Zij komen onthutst naar de balie als blijkt dat hun spullen uit de auto zijn gestolen", laat het hotel weten.

Een woordvoerder van Q-Park zegt dat het probleem de aandacht heeft maar dat het ook lastig is om professionele bendes te stoppen. Volgens de woordvoerder van de garage zijn er in het verleden wel wat 'issues' geweest, maar is daar al werk van gemaakt. "We proberen het nodige te doen", aldus de woordvoerder. 

De politie onderzoekt de inbraken van afgelopen weekend.