Bewoners van de Transvaalstraat in Amsterdam klagen over een mogelijke vaste laad- en losplek voor vrachtwagens bij supermarkt Dirk van den Broek.

Dat schrijft Het Parool maandag.

Een groep bewoners rondom de supermarkt protesteert tegen het laden en lossen in de straat. "We klagen al jaren over grote vrachtwagens die achteruit de straat in rijden", zegt Jacqueline Otten, die nabij de achteringang woont. "In het begin losten ze zeventig keer per week."

Stadsdeel Oost neemt binnenkort een besluit over een vaste laad- en losplek. Daardoor moet het verkeer niet meer geblokkeerd worden door de vrachtwagens en moet de verkeersveiligheid verbeteren.

Buurtbewoner Ruben Donker is niet blij met het mogelijke besluit en zegt dat de vaste plek in strijd is met het bestemmingsplan. "In plaats van de regels te handhaven tegen het langdurig lossen midden op straat, gaat het stadsdeel de situatie legaliseren." In de buurt wordt gepraat over een bevoorrading aan de voorzijde van de winkel.

Aanpassingen

De advocaat van de supermarkt laat weten dat bevoorraden aan de voorkant duur is. Er zouden daarvoor veel aanpassingen gemaakt moeten worden aan het pand. "Laden en lossen gebeurt in de Transvaalstraat al dertig jaar."

Ook het stadsdeel wil de situatie niet verplaatsen naar de voorzijde. "Het lossen van producten die we allemaal nodig hebben moet wel ergens gebeuren, hoe vervelend dat ook is voor omwonenden."