Zwaarbewapende agenten, medewerkers van de marechaussee, gepantserde voertuigen en een helikopter zijn in de nacht van maandag op dinsdag ingezet bij een inval in een horecagelegenheid in Amsterdam-West. 

 

Na een tip dat er "in of bij het pand iets ernstigs stond te gebeuren" trok de politie met veel machtsvertoon naar theehuis Vrede in de Eerste Hugo de Grootstraat.

Eenmaal binnen werd niets verdachts, gevaarlijks of strafbaars aangetroffen. Dat meldde de politie dinsdag. "In verband met de vermeende dreiging zijn we met alle voorzorgsmaatregelen naar het pand gegaan", aldus een woordvoerster.

Of de politie valselijk is getipt, of dat de dreiging is afgewend door de komst van de politie wordt uitgezocht. Over de aard van de vermeende dreiging wil de politie in verband met het onderzoek niets kwijt.

Drie dagen geleden werden bij een inval in een koffiehuis aan het Dijkgraafplein in Amsterdam Nieuw-West tien verdachten aangehouden en verschillende wapens in beslag genomen. Die actie had verband met de liquidatiereeks in de hoofdstad.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Plaats ze op NUfoto of stuur ze in via Whatsapp