Bij een inval in een koffiehuis aan het Dijkgraafplein in Amsterdam Nieuw-West zijn vrijdagavond zeven verdachten aangehouden en verschillende wapens in beslag genomen. Later op de avond zijn nog drie mensen aangehouden.

Dat meldt de politie zaterdag.

Rechercheurs die de liquidatiereeks in Amsterdam onderzoeken, kregen informatie binnen dat er gewapende criminelen in het koffiehuis aanwezig waren. Een arrestatieteam stelde het pand veilig, waarna de klanten en het personeel door rechercheurs werden gefouilleerd. 

Hierbij werden enkele handwapens, een steekwapen en drugs gevonden. Verder werden grote geldbedragen aangetroffen. Vermoedelijk werd er in het koffiehuis ook illegaal gegokt. Een klant en een personeelslid van het koffiehuis bleken niet over een geldige verblijfsvergunning te beschikken.

Na de inval werden vier woningen in Amsterdam-West doorzocht. Hier werden een automatisch wapen, munitie en verdovende middelen in beslag genomen. Daarbij hield de politie nog drie personen aan. De tien verdachten variëren in leeftijd van 28 tot 62 jaar.