Ajax heeft zich op de laatste dag van de eredivisie geblameerd in het uitduel met hekkensluiter FC Dordrecht. De Amsterdammers gingen in de slotfase met 2-1 onderuit.

Ajax kwam via Viktor Fischer nog wel op voorsprong, maar gaf de overwinning in het laatste kwartier nog uit handen. Sean Klaiber en Ricky van Haaren waren verantwoordelijk voor de stunt van Dordrecht.

Ajax speelde niet met de gebruikelijke basisformatie. Diederik Boer mocht het doel verdedigen omdat Jasper Cillessen zich niet helemaal fit voelde. Joël Veltman en Thulani Serero begonnen op de bank. Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Mike van der Hoorn hadden wel een basisplaats.

Ajax was in de eerste helft twee keer gevaarlijk. Anwar El Ghazi en Van der Hoorn kopten echter in kansrijke positie niet raak. Fischer bracht de Amsterdammers na 57 minuten op voorsprong. De Deen scoorde vorige week ook al twee keer tegen SC Cambuur.

De treffer van Fischer was niet voldoende voor een zege omdat Klaiber het gedegradeerde Dordrecht in de zeventigste minuut op gelijke hoogte schoot. Ricky van Haaren bezorgde Dordrecht in de blessuretijd zelfs nog de vierde zege van het seizoen.