Na ruim dertig jaar verhuist boekhandel Scheltema naar het Rokin in Amsterdam. Woensdag is de winkel op het Koningsplein voor het laatst geopend.

Omdat het huurcontract van het pand op het Koningsplein afliep, moest Scheltema een ander onderkomen vinden. De boekhandel was graag op het Koningsplein gebleven, maar de huurprijzen waren niet langer op te brengen.

Omdat Scheltema graag op een goede locatie wilde blijven, verhuist de winkel nu naar een pand op het Rokin, direct naast de plek waar straks de ingang van de Noord/Zuidlijn zal zijn. De boekhandel was daar, vlak na de oprichting in 1853, ook al eens gevestigd.

Rode loper

Vanaf 14 mei is Scheltema weer geopend voor het publiek. Op 21 mei vindt de officiële opening plaats, waarbij er een 850 meter lange rode loper wordt uitgerold van het Koningsplein naar het Rokin, zo laat een woordvoerder van Scheltema weten.

De winkel op het Rokin wordt volgens Scheltema "grootser dan ooit". De boekenzaak heeft een oppervlakte van 3200 meter en telt vijf etages.

Bovendien zullen er dagelijks evenementen worden georganiseerd, en zal er zitmeubilair zijn om bezoekers een huiskamergevoel te bezorgen. Ook is er een koffiebar te vinden in de nieuwe zaak.