De 24-jarige man die donderdagavond een 96-jarige vrouw in Amsterdam heeft neergestoken en geslagen, deed dat om zijn vader te straffen. 

Dat heeft hij bij de politie verklaard, zei zijn advocaat Bob Meijer vrijdag na een bericht hierover op de website van RTL Nieuws.

De man kwam vanuit zijn woonplaats Arnhem naar de hoofdstad om naar eigen zeggen willekeurig iemand neer te steken. Meijer heeft de verdachte zelf nog maar kort gesproken. Zijn cliënt wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De vrouw liep achter haar rollator in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp toen ze werd aangevallen door een man. Die stak haar meerdere malen in haar buik en sloeg haar enkele keren.

Het slachtoffer wist naar haar woning te vluchten en belde daar de politie. Zo'n uur na de steekpartij heeft de man zich bij de politie gemeld. Hij had een mes bij zich toen hij agenten op de Dam aansprak. Over zijn motief is nog niets bekend.

De vrouw is geopereerd en lag vrijdagochtend nog op de afdeling intensive care in het ziekenhuis. Volgens de advocaat zou zij daar inmiddels van af zijn. De politie en het OM konden dit niet bevestigen. Het slachtoffer is nog niet gehoord.