De Amsterdamse Dirk van der Broek aan het Marie Heinekenplein gaat haar medewerking verlenen aan het evenement waarbij bezoekers boodschappen kunnen doen in een discosetting. 

Dat meldt initiatiefnemer discoboodschappen.nl

Het evenement zal op 10 april plaatsvinden na de reguliere sluitingstijden van de supermarkt. Volgens de organisatoren hebben zich op facebook sinds de aankondiging al veel enthousiaste mensen aangemeld die deel willen nemen aan het zogeheten discoboodschappen. 

Tijdens het discoboodschappen zal er een dj in de supermarkt aanwezig zijn. Ook is er een bowlingbaan en wordt er een dance battle georganiseerd. Er kunnen maximaal vijfhonderd mensen meedoen aan het evenement, waarvoor men zich vooraf aan moet melden via de website.

Ook moeten bezoekers vooraf een boodschappenlijstje invullen, waardoor ze aan het eind van het evenement een gratis tas met boodschappen mee naar huis kunnen nemen. 

Inspiratie

De organisatoren kwamen op het idee nadat iemand in een supermarkt een brief opgehangen had met de vraag of het mogelijk was om een dergelijk evenement te organiseren. Ze besloten met het idee aan de haal te gaan en met supermarktketens in gesprek te gaan over de mogelijkheden over het doen van discoboodschappen.

Dirk van der Broek geeft aan de supermarkt beschikbaar te hebben gesteld omdat het bedrijf graag meewerkt aan initiatieven "die boodschappen doen leuker maken", aldus de marketingmanager van het concern.