De poltiie in Amsterdam heeft met de aanhouding van drie Amsterdammers een mogelijke ripdeal voorkomen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekend gemaakt.

De aanhoudingen vonden plaats op 25 februari, maar zijn nu pas naar buiten gebracht. Volgens de politie wilden de Amsterdammers twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen beroven tijdens een drugstransactie.

De politie kwam de Amsterdamse verdachten op het spoor nadat uit informatie bleek dat ze tienduizend XTC-pillen bestelden bij, wat later bleek, twee broers van 19 en 22 jaar uit Linschoten.

Arrestatieteam

De Amsterdammers van 20, 26 en 35 jaar oud zijn vlak voor de transactie op een parkeerplaats in Amstelveen door een arrestatieteam van de politie aangehouden.

Ook de tussenpersonen, de twee broers uit Linschoten en de mogelijke leverancier van de pillen, een 35-jarige man uit Amstelveen, zijn aangehouden. Bij de aanhouding zijn ruim tienduizend pillen en zevenduizend euro in beslag genomen.

Kluis

In de woning van de Amstelvener vond de politie onder meer een zak met bijna een kilo amfetamine en een kluis met daarin ruim tweehonderdduizend euro. 

Van de twee broers uit Linschoten zit alleen de 19-jarige nog vast. Zijn broer van 22 jaar is eerder op 27 februari door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld omdat er onvoldoende ernstige bezwaren tegen hem zouden zijn.