Bezetters die hun spullen uit het tot vorige week dinsdag bezette Bungehuis terug willen krijgen, moeten hun paspoort laten zien aan medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Dat zegt Noeri van den Berg, voorzitter van de Amsterdamse studentenbond ASVA, maandag tegen NU.nl. Van der Berg wil graag weten wat de UvA met de paspoortgegevens gaat doen.

Lege ruimte

De studenten zouden na het tonen van hun paspoort worden meegenomen naar een lege ruimte, waar helemaal geen spullen liggen. "Er was slechts één oplettende student, die opmerkte dat de spullen wel ergens anders moesten liggen. Hij werd toen meegenomen naar het fietsenhok, waar wél spullen lagen," aldus de ASVA-voorzitter.

De UvA laat weten dat de universiteit maandag niet op het verhaal kan reageren. "Het is hier allemaal heel erg hectisch en niemand zit op zijn plek", aldus een woordvoerder.

Twaalf dagen

Het Bungehuis is sinds donderdag weer open, na twaalf dagen lang bezet te zijn door ontevreden studenten. De bezetters eistenmeer inspraak voor studenten en docenten. Vorige week dinsdag werd het UvA-pand ontruimd door de politie.

Sinds vorige week woensdag bezetten de studenten daarom een ander UvA-pand, het Maagdenhuis.

Studentenprotest: De geschiedenis herhaalt zich, keer op keer