Coach Frank de Boer was blij dat Ajax zondag de topper tegen PSV won (3-1), maar hij baalde van het matige spel van zijn ploeg in de tweede helft.

"Als ik eerlijk ben, is de overwinning niet verdiend", zei De Boer na de wedstrijd in het Philips Stadion tegen FOX Sports. "Het gaat om de punten en daar ben ik hartstikke blij mee, maar na rust wat het povertjes."

Ajax kwam na een halfuur op voorsprong via Ricardo Kishna en de trainer van de Amsterdammers vond ook dat zijn team in de eerste helft zeker gelijkwaardig was aan PSV.

"Zij begonnen voortvarend, maar daarna kregen wij wat meer controle. We vonden steeds de vrije man en scoren ook. Maar in de tweede helft moesten we het hebben van een goede counter. We liepen alleen maar achteruit. Dat was niet goed."

Sterke ploeg

Volgens De Boer bewees PSV over een sterke ploeg te beschikken. "Ik vind daarom ook niet dat we de titelrace weer een beetje spannend hebben gemaakt."

"Zij verliezen niet veel punten meer als ze zo blijven voetballen. En ze hebben nog steeds een voorsprong van elf punten met nog maar negen duels te gaan."

Cocu blij dat PSV 'kleine buffer' heeft op Ajax | Ajax in Eindhoven verrassend te sterk voor koploper PSV