Supporters van AS Roma die al met het vliegtuig op Schiphol waren aangekomen voor de wedstrijd donderdagavond tegen Feyenoord, hebben zich in Amsterdam prima gedragen.

Dat meldt de politie. Er waren in de nacht van woensdag op donderdag geen meldingen van ongeregeldheden. De Italiaanse voetbalfans trokken in groepjes door de Amsterdamse binnenstad en zorgden nergens voor problemen.

Een wereld van verschil met de eerste wedstrijd in Rome, toen Feyenoord-hooligans in de Italiaanse hoofdstad een spoor van vernielingen achterlieten en een aantal van hen hoge, voorwaardelijke celstraffen en boetes kreeg opgelegd.

2400 supporters

Rotterdam is voorbereid op de komst van 2400 supporters van AS Roma. Italiaanse agenten staan de politie en mobiele eenheid bij met kennis en advies.

Ook op Rotterdam The Hague Airport zijn supporters aangekomen. Ze worden, net als de fans van AS Roma die via Amsterdam reizen, opgevangen en doorverwezen naar het horecagebied De Oude Haven. Daar vertrekken vanaf de Maasboulevard, vanaf 18.00 uur, pendelbussen naar De Kuip waar om exact 21.05 uur de aftrap is.