De vader die wordt verdacht van het doodsteken van zijn 10-jarige zoontje in Amsterdam-West blijft in voorarrest zitten.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald.

De advocaat van de verdachte had de rechtbank gevraagd de vervolging van de vader te schorsen. Volgens haar is de vader niet in staat zijn berechting te begrijpen.

De aanklager vindt het nog te vroeg om de man vrij te laten. Ze wil eerst de resultaten afwachten van onderzoek door een psychiater, een psycholoog en een neuroloog.

Reanimatie

Het jongetje bezweek 13 november vorig jaar aan zijn steekwonden. Agenten probeerden hem toen hij in een woning in de Houtrijkstraat in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt werd gevonden, te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

De rechtbank heeft aangekondigd pas een besluit te nemen over het schorsen van de berechting van de vader, nadat de deskundigen hun bevindingen hebben gerapporteerd. De zaak is uitgesteld tot 12 mei. De rechtbank sluit niet uit eerder een zitting in deze zaak te houden als de rapportages van de deskundigen daartoe aanleiding geven.

Het gezin waarin dit drama gebeurde, was al eerder in contact met de politie geweest. Agenten bezochten het gezin de afgelopen vier jaar twee keer. De Jeugdbescherming in Amsterdam liet eerder weten dat zij nooit eerder contact met het gezin heeft gehad.