Aanhoudingen na vondst doorgeladen wapens in auto Amsterdam

Twee Amsterdammers zijn zondag in hun woonplaats aangehouden nadat de politie in de gepantserde auto waarin ze reden doorgeladen vuurwapens had aangetroffen. 

Ze lagen onder de stoel van de 40-jarige bestuurder en de 39-jarige passagier droeg er een bij zich. Het duo is aangehouden, maakt de politie donderdag bekend.

Agenten kregen argwaan toen de bestuurder van een grijze gepantserde BMW sneller ging rijden op de Burgemeester Fockstraat in Nieuw-West, vermoedelijk na het zien van de politie. Al gauw reed hij negentig kilometer per uur waar hij dertig mocht.

Daarop parkeerde hij de auto in de Theodorus Dobbestraat. De passagier stapte snel uit, maar kon niet ontkomen aan een controle van de politie. Die vond bij het fouilleren een vuurwapen in zijn sok.

Ook het andere wapen werd gezien onder de bestuurdersstoel. De twee mannen, van wie niet duidelijk is of ze bekenden van de politie zijn, zitten vast en moeten op 18 februari op een snelrechtzitting verschijnen. Het onderzoek naar het duo en de wapens duurt volgens een woordvoerder van de politie nog voort.

Amsterdam is de afgelopen tijd geregeld het toneel van schietpartijen, waarbij al meerdere doden vielen. Het is niet bekend of deze mannen kunnen worden gelinkt aan een van deze incidenten.

Lees meer over:
Tip de redactie