Nederlandse hotels hebben goed internet in vergelijking met andere Europese hotels. Amsterdam staat zelfs op de achtste plek vergeleken met andere wereldsteden.

Dat blijkt uit onderzoek van de website Hotelwifitest.com waar hotelgasten hun wifi-verbindingen kunnen meten.

46 procent van de hotels in Europa heeft een adequate wifi-verbinding. In Nederland ligt dat percentage zelfs nog wat hoger op 51,8 procent. In de VS heeft slechts 35 procent van de hotels een internetverbinding die als voldoende wordt aangemerkt.

Hotelwifitest.com stelt dat een wifi-verbinding een downloadsnelheid van ten minste 3 Mbps (0,38 MB per seconde) en een uploadsnelheid van 500 Kbps (62,5 KB per seconde) moet hebben om als 'adequaat' bestempeld te worden.

Steden

Voor de top 50 van steden met de beste wifi is ook gekeken naar de 50 meest geteste steden. De enige Nederlandse stad in de lijst is Amsterdam waar 61,9 procent van de hotels adequaat wifi aanbieden. Daarmee staat de stad op de achtste plek in de lijst.

In de top tien staan vijf Europese Steden, twee Aziatische steden en drie steden uit Noord-Amerika. De best geteste stad is Stockholm in Zweden, daar biedt 88,9 procent van de hotels adequaat wifi aan.

In Nederland heeft bijna 85 procent van de hotels gratis wifi op de kamer. In Amsterdam ligt dat percentage op hetzelfde niveau.

Nederland staat wereldwijd op de 22e positie met 51,8 procent adequate wifi-verbindingen in hotels. Grote Europese landen als Spanje, Frankrijk en Portugal trekken veel toeristen, maar staan in de onderste regionen van de lijst.