Het kraakpand op de hoek van de Pieter Vlamingstraat en de Pontanusstraat is dinsdag door de politie ontruimd. 

Dat meldt AT5

De politie heeft bij de ontruiming negen krakers aangehouden. De krakers hielden zich lange tijd schuil in het pand. De ME zocht daarom met warmtecamera's naar de personen. 

Rond 11.00 uur verzamelde een ME-peleton zich voor het pand. Er werd met waterkanonnen op het kraakpand geschoten. De krakers boden hevig verzet tegen de ontruiming. Ze gooiden spullen naar beneden en bekogelden de politie met verfbommen. Om te voorkomen dat ze het pand zouden moeten verlaten, hadden enkele krakers zich in beton gegoten. 

Tijdens de ontruiming takelde de politie een container op het dak zodat leden van de ME het pand binnen konden dringen. Volgens een woordvoerder werd de vooringang van het pand gebarricadeerd door een grote hoeveelheid spullen waaronder koelkasten en kerstbomen. 

Het pand is eigendom van een woningbouwvereniging en is zeven jaar geleden gekraakt. Vorige week bezocht een deurwaarder het pand met het verzoek aan de krakers om het pand te verlaten. Hier werd door de krakers geen gehoor aan gegeven. De politie besloot daarop om het pand dinsdag te ontruimen. Het is de bedoeling dat er nieuwe woningen worden gebouwd op de locatie van het kraakpand.

Video: Politie ontruimt kraakpand