Een groep joden en moslims komt dinsdagavond bijeen in Amsterdam om stil te staan bij de terreurdaden in Parijs. Tijdens de bijeenkomst spreekt onder anderen minister Lodewijk Asscher.

Ook burgemeester Eberhard van der Laan is erbij. De bijeenkomst is een initiatief van de vriendschapskring Salaam-Shalom Amsterdam.

De zogenoemde Solidarity Night; Joden & Moslims Solidair met Parijs is in café Belcampo in Amsterdam-West en duurt van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. De aanwezigen houden een minuut stilte, er zijn voordrachten, muziek en gesprekken over solidariteit.

"Als gevolg van de gebeurtenissen in Parijs zijn moslims en joden nog kwetsbaarder geworden voor antisemitisme en moslimhaat", stellen de initiatiefnemers.

"Synagogen, moskeeën, islamitische en joodse scholen en islamitische en joodse centra kunnen doelwit zijn van haat en agressie. Dat noodzaakt ons tot solidariteit."

De vriendschapskring bestaat sinds vorig jaar en organiseert activiteiten om joden en moslims in de hoofdstad met elkaar in contact te brengen. De bijeenkomst van dinsdag is overigens ook toegankelijk voor niet-joden en -moslims. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via Facebook.