Twintig vrijwilligers hebben zondag met een bootje en vijftien politiehonden zes uur lang tevergeefs gezocht naar de vermiste 21-jarige Noor Tore Grodem. 

De zoektocht in Amsterdam was op touw gezet door de stichting Simpar, een initiatief van drie oud-politiemannen. De Reddings Honden Werkgroep Westervoort leverden de honden en de boot voor de zoektocht.

Een woordvoerder van de stichting Simpar zei dat in het Vondelpark is gezocht naar aanleiding van het laatste signaal dat de telefoon van Grodem uitzond, voordat hij werd vermist. Hij zei dat er mogelijk een nieuwe zoektocht komt. De stichting Simpar overlegt daarover komende week met de politie.

De jonge Noor is sinds twee weken zoek. Hij was met een vriend op stap in een discotheek op het Rembrandtplein. Hij ging naar buiten om te pinnen, maar keerde niet meer terug.

Camera's bij zijn hotel aan de Stadhouderskade hebben hem nog vastgelegd toen hij daar vroeg in de ochtend voor een dichte deur stond. De jonge toerist was daar afgezet door ambulancepersoneel dat hem had opgevangen omdat hij dronken was en zich niet goed voelde.