In Amsterdam zijn de voorbereidingen voor het nationale aftelmoment in volle gang. 

Dat meldt de organisatie. 

Bij het nationale aftelmoment is er vanavond muziek te horen en er wordt een grote vuurwerkshow georganiseerd. Ook wordt er een jaaroverzicht vertoont. 

Tijdens het evenement dat bij het Scheepvaartmuseum gehouden wordt, gaat vanavond ruim zeshonderd kilo vuurwerk de lucht in. De vuurwerkshow is dit jaar de grootste in de Amsterdamse geschiedenis. 

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amsterdam. De gemeente betaalt ook de kosten voor het vuurwerk, naar verluidt zo`n 250.000 euro. 

De show start om 23.00 uur en wordt vanaf 23.53 uur live uitgezonden op NPO1. De vuurwerkshow die dan te zien is, duurt ongeveer acht minuten. 

Activiteit

Ook op andere plekken in de stad wordt er vuurwerk afgestoken en worden er evenementen georganiseerd. Zo is er een vuurwerkshow op de Amstel en zijn er feesten op het Rembrandtplein, Leidseplein en op de Nieuwmarkt.

Op bepaalde plekken in de stad is het verboden voor inwoners om vuurwerk af te steken in verband met de nabijheid van dieren. De gemeente ziet streng toe op de regels rondom vuurwerk. 

Rustig

Tot nu toe verloopt oudjaarsdag rustig in de hoofdstad. Er waren nog geen incidenten te melden. Bij het vuurwerkmeldpunt van de gemeente Amsterdam stond de teller woensdagmiddag op 139 meldingen, waarvan 52 op 30 en 31 december.

Weersverwachting

Tijdens oud en nieuw blijft het droog in Amsterdam. Wel staat er een stevige tot krachtige wind uit het zuidwesten. Rond middernacht is het helder, maar in de loop van de nacht neemt de bewolking steeds verder toe. Het wordt een graad of twee. 

Openbaar vervoer

Van woensdag 20.00 uur tot vrijdag 01.30 uur rijdt er geen openbaar vervoer in de stad. Uitzonderingen hierop zijn de Buiksloterwegveer en de ponten over het Noordzeekanaal. Het GVB heeft een speciale dienstregeling ingesteld. Vanaf 01.30 start het reguliere nachtnetwerk weer op. Tijdens oud en nieuw rijden er extra taxi`s in de stad.