De zoektocht naar de vermiste 21-jarige Noor Tore Grodem, die anderhalve week geleden in Amsterdam verdween, heeft vooralsnog niets opgeleverd. 

Twee speurhonden en agenten zochten dinsdag vanaf bootjes het water rond de Stadhouderskade af op zoek naar een spoor van de verdwenen toerist. Dat leverde geen nieuwe aanknopingspunten op.

"De honden zijn niet aangeslagen", lichtte een woordvoerster toe. Daarop werd besloten de route later op de dag nogmaals te varen met een boot die is uitgerust met sonarapparatuur.

Eerder vroeg de politie al aan kapiteins van rondvaartboten om uit te kijken naar het lichaam van de Noor. Er wordt gevreesd voor zijn leven.

DIscotheek

De jongen was met een vriend op stap in een discotheek op het Rembrandtplein. Hij ging naar buiten om te pinnen, maar keerde niet meer terug.

Camera's bij zijn hotel aan de Stadhouderskade hebben hem nog vastgelegd toen hij daar vroeg in de ochtend voor een dichte deur stond. De jonge toerist was daar afgezet door ambulancepersoneel dat hem opving omdat hij dronken was en zich niet goed voelde.

Een buschauffeur meent hem later die ochtend nog te hebben gezien bij het Centraal Station. Sindsdien is hij spoorloos.