De politie onderzoekt beschuldigingen van onder meer seksuele intimidatie door jeugdtrainers van de Amsterdamse amateurvoetbalclub Zeeburgia. 

Dat heeft de politie maandag bevestigd na berichtgeving in Het Parool.

Volgens Het Parool is over een jeugdtrainer de beschuldiging geuit dat hij moeders van pupillen in ruil voor seks speeltijd beloofde voor hun kinderen. De man was tot begin dit jaar begin jeugdtrainer en is inmiddels is hij jeugdcoördinator.

Bij de politie zijn ook signalen binnengekomen over criminele financiële geldstromen. De KNVB bevestigt alleen dat bij de voetbalbond signalen zijn binnengekomen over intimidatie. Volgens de KNVB zijn inmiddels verbeteringen in de gedragsnormen aangebracht. 

Onderzoek

De club heeft van de politie te horen gekregen dat het onderzoek in gang is gezet op aangeven van een aantal oud-bestuursleden. De club kreeg dit jaar een nieuw bestuur. 

Het onderzoek door de politie is een zogeheten bestuurlijke rapportage die begin komend jaar wordt voorgelegd aan onder anderen burgemeester Eberhard van der Laan. Er zijn gesprekken geweest met het bestuur van de club.

Voorzitster van Zeeburgia Marianne van Leeuwen laat weten dat de club volledig meewerkt. Ze wijst erop dat het onderzoek niet is afgerond en dat niet is bewezen dat de beschuldigingen kloppen. "Wij willen in dit traject uiterste zorgvuldigheid betrachten richting al onze medewerkers, vrijwilligers en leden", aldus Van Leeuwen.

Zeeburgia staat bekend als een kweekvijver voor voetbaltalent. Enkele van de vele bekende spelers die bij de club hebben gespeeld zijn Adam Maher, Luciano Narsingh en Oussama Tannane.